Livsstilsstugan

Kontakt: livsstilsstugan@outlook.com

Innehar F-skattesedel

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

SOCKERFRIHET

Varför fastnar en del av oss i sockrets makt?

Många av oss vet att socker och skräpmat i mängder inte är bra, men ändå fortsätter vi att äta. Varför har vi ett sådant sug efter sött och nästa tugga?

Denna kurs ger dig en förståelse för vad det är för starka krafter i din kropp som motarbetar dig och gör att du gång på gång faller för frestelsen, trots att du bestämt dig för att låta bli.

 

Efter kursen  kommer du att veta hur du istället kan samarbeta med kroppens system för att underlätta för dig själv att hantera suget, må bra och vara fri att göra de val du så gärna vill. 

Intensivkurs Sockerfrihet

En kurs för dig som vill bryta sockerbegäret och hitta en livsstil du mår bra av.  

Kommande kurser: 

Ingen kurs planerad för tillfället

Kursbeskrivning

Under kursen fördjupar vi oss i hjärnan, belöningssystemet och biokemi. Du får kunskap om sockerberoende och vad du behöver för att bli fri. Vi går igenom ditt viktigaste verktyg, Matplanen, samt hur du äter en sockerfri och näringsrik kost som motverkar sug och craving. Mycket tid läggs också på friskfaktorer samt på att ge dig en verktygslåda fylld med redskap och strategier som hjälper dig att bli och förbli sockerfri. Vi kommer under kursen tillsammans att börja ANVÄNDA verktygen, vilket hjälper dig att verkligen komma igång så att du när du kommer hem från kursen redan har kommit en bra bit på vägen. 

 

När du lämnar kursen har du en konkret handlingsplan för hur du steg för steg ska träna in dina nya sockerfria vanor och rutiner.  Målet är att du ska få de nya vanorna att gå per automatik, du ska få tillfrisknandet att gå på rutin!

Vad ingår

 

 • 3 intensiva dagar fyllda med kunskap, verktyg och lösningar samt en ny gemenskap som kan stötta dig på din sockerfria resa.

 

 • Kurs- och teorimaterial inklusive uppgifter. 

 • Personlig handlingsplan för hur du ska få in dina sockerfria vanor och rutiner den första tiden hemma.

 • En ny gemenskap som kan stötta dig i ditt sockerfria liv-förhoppningsvis även efter kurs.
   

 • Tillgång till en sluten facebookgrupp där du har möjlighet att hålla kontakten med andra kursdeltagare.

Exempel på föreläsningsinnehåll
 • Socker och högbelönande mat- vad är det? Hur påverkar det vår kropp och hjärna?
   
 • Sockerberoende -vad innebär det och hur hanterar jag det?
 
 • Hjärnan, belöningssystemet och biokemi.  
   
 • Aptit, hunger- och mättnad -Hur blir jag fri från suget?
 • Kost- och näringslära. Matplanen. Hur äter jag naturligt, näringsrikt och sockerfritt ? 
 • Verktyg, friskfaktorer och lösningar för en sockerfri livsstil.   

Kommande kurser:

 

Övrigt:

Observera att kost och logi ej ingår i kursen. Tillgång till kylskåp och micro finns i kurslokalen, vilket ger dig möjlighet att ta med egen matlåda under kursträffarna. Vi bjuder på kaffe och te.  

 

Pris:
4900 kr inklusive moms. Möjlighet finns att dela upp betalningen. Ange då detta vid anmälan.

Sagt om tidigare kurser


En intensiv & allvarlig helg samtidigt som den var rolig & hoppfull! Kunniga & härliga kursledare med eget sockerberoende. Härliga kurskamrater!

 

En helg där vi fick kunskap, insikt, verktyg samt inte minst en härlig samvaro där vi gavs möjligheter till ett långsiktigt tillfrisknande från vår gemensamma sjukdom sockerberoende!!!!
 

Lättnaden att känna att man inte är ensam & att andra som gått före lever gott & mår bra i kropp & själ!!! Ser fram emot vår helg med återfallsprevention!!!

Tack Allesammans!

Läs mer om vad andra sagt om kursen

Anmälan Intensivkurs Sockerfrihet
För att göra en anmälan fyll i dina uppgifter och ange kursdatum samt orten för den kurs du vill delta i. Vi återkommer därefter till dig med mer information. Obs, om du inte får något svar från oss vänligen kolla så att vårt mail inte fastnat i skräppostfiltret. 
 
 

Sockerfrihet online
Vill du hellre gå kursen online? 

Samma kurs, men upplagd som en 12 veckors distanskurs. Det betyder att du slipper långa resor och boendekostnader. Istället kan du i lugn och ro delta i kursen hemifrån med hjälp av din dator. 

 

Kursstart 21 Oktober 2019. Mer information finns här. Kontakta oss för intresseanmälan, ej bindande. 

Kontakta oss här