Livsstilsstugan

Kontakt: livsstilsstugan@outlook.com

Innehar F-skattesedel

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

SOCKERFRIHET

KURSINNEHÅLL

Under kursen fördjupar vi oss i hjärnan, belöningssystemet och biokemi. Du får kunskap om sockerberoende och hur du hanterar det. Vi går igenom ditt viktigaste verktyg, Matplanen, samt hur du äter en sockerfri och näringsrik kost som motverkar sug och craving.

 

Mycket tid läggs också på friskfaktorer samt på att ge dig en verktygslåda fylld med redskap och strategier som hjälper dig att bli och förbli sockerfri. Under kursen kommer vi tillsammans att börja använda verktygen, vilket hjälper dig att verkligen komma igång och skapa hållbara vanor. Du får en konkret handlingsplan för hur du steg för steg ska träna in dina nya sockerfria vanor och rutiner. Målet är att du ska få de nya vanorna att gå per automatik, du ska få din sockerfria livsstil att gå på rutin!

 

Efter kursen får du tillgång till en sluten Facebookgrupp där du har möjlighet att hålla kontakten med andra kursdeltagare.

Sockerfrihet online

Vill du hellre gå en kurs online?

Vi är glada över att äntligen få presentera vår nyhet Sockerfrihet-online.

 

Sockerfrihet -online är en kurs med fokus på att hantera socker, komma bort från suget och bli fri att göra de val du så gärna vill.  Kursen ger dig kunskap, verktyg och lösningar samt en ny gemenskap som kan stötta dig i din sockerfria livsstil.  

KURSBESKRIVNING

Denna kurs har samma innehåll som intensivkursen Sockerfrihet, men är upplagd som en onlinekurs fördelad på 12 veckor. Under dessa veckor ”träffas”  vi digitalt via zoom 2 gånger i veckan under kvällstid. Gemenskap med andra i samma situation är en otroligt värdefull ingrediens för tillfrisknande. Mellan dessa träffar hålls därför kontakten med de andra kursdeltagarna via en hemlig Facebookgrupp och/eller telefon.

 

Du kan med andra ord delta i kursen hemifrån i lugn och ro. Dessutom slipper du kostnader för resor och boende. Sockerfrihet- online är perfekt för dig som har svårt att vara borta från exempelvis familjen, arbetet eller studierna.

 

Kursstart 21 Oktober 2019. Det  går fortfarande att anmäla sig och ännu finns två platser kvar. Anmälan stänger söndag 27 okt. 


Kontakta oss för intresseanmälan, så sänder vi dig mer information.
Intresseanmälan ej bindande.  

Kurs

Exempel på föreläsningsinnehåll
 • Socker och högbelönande mat
  - vad är det? Hur påverkar det vår kropp och hjärna?

   
 • Sockerberoende -vad innebär det och hur hanterar jag det?
 • Hjärnan, belöningssystemet och biokemi.  
   
 • Aptit, hunger- och mättnad
  Bli fri från suget -utan att kämpa så. 
 • Kost- och näringslära. Matplan. Hur äter jag naturligt, näringsrikt och sockerfritt? 
 • Verktyg, friskfaktorer och lösningar 
 • Konkret handlingsplan för hur du steg för steg blir fri från socker.  

Ange "Intresseanmälan online-kurs" när du skickar in din intresseanmälan