Livsstilsstugan

Kontakt: livsstilsstugan@outlook.com

Innehar F-skattesedel

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

SOCKERFRIHET

Exempel på föreläsningsinnehåll
  • Socker och högbelönande mat- vad är det? Hur påverkar det vår kropp och hjärna?
 
  • Hjärnan, belöningssystemet och biokemi.  
  • Beroende -hur hanterar jag det?
  • Aptit, hunger- och mättnad -Hur blir jag fri från suget?
  • Kost- och näringslära. Hur äter jag näringsrikt och sockerfritt ? 
 
  • Verktyg, friskfaktorer och lösningar för ett sockerfritt liv.  
 
  • Återfallsprevention. Kartlägg triggers, risksituationer och varningssignaler
Intensivkurs Oktober 2019, Enköping. 

Det här är kursen för dig som vill bli fri från socker och begäret efter nästa tugga.

 

Du får veta vad det är för starka krafter i din kropp som motarbetar dig och gör att du gång på gång faller för frestelsen trots att du bestämt dig för att låta bli. Vi går igenom hur du istället kan samarbeta med kroppens system och underlätta för dig själv att hantera suget, bli viktstabil och må bra.

Under kursen fördjupar vi oss i hjärnan, belöningssystemet och biokemi. Du får kunskap om beroendesjukdomen och vad du behöver för att tillfriskna. Vi går igenom hur du äter en sockerfri, naturlig och näringsrik kost som motverkar sug och craving. Mycket tid läggs också på friskfaktorer samt på att ge dig en verktygslåda fylld med redskap och strategier som hjälper dig att bli och förbli sockerfri. När du lämnar kursen har du med dig en handlingsplan med konkreta steg för hur du uppnår ett hållbart liv utan socker. 

Kursbeskrivning:

Syftet med kursen är att få kunskap om hur socker och högbelönande mat påverkar vår kropp och hjärna samt att få konkreta verktyg. 

 

Under tre intensiva dagar får du kunskap, verktyg och lösningar samt en ny gemenskap som kan stötta dig på din sockerfria resa. Teoretiska föreläsningar varvas med grupper och egna uppgifter. I slutet av kurshelgen skapar du en handlingsplan för ditt tillfrisknande och den första tiden hemma. Efter kursen får du tillgång till en sluten facebookgrupp där du har möjlighet att hålla kontakten med andra kursdeltagare.

Du som deltar i denna kursomgång har dessutom möjlighet att komma tillbaka på ännu en intensivhelg med temat återfallsprevention. Under denna helg fyller vi på med ytterligare kunskap, ger dig fler verktyg och tittar tillsammans på dina risksituationer och varningssignaler.

Datum och tider:
Datum och tider kommer inom kort. 

Pris:

Pris 5900 kr inklusive moms. Möjlighet att dela upp betalningen finns.

Observera att vi har ett begränsat antal platser till varje kurs och det är först till kvarn som gäller.

Övrigt:
Kursen hålls av Malin på Livsstilsstugan och Jennifer Weibull på Levnadslust. Kursen arrangeras i samarbete med NBV.

Observera att kost och logi ej ingår i kursen. Tillgång till kylskåp och micro finns i kurslokalen, vilket ger dig möjlighet att ta med egen matlåda under de fysiska kursträffarna. Vi bjuder på kaffe och te.